افکار عمومی تالیف: ژودیت لازار. ترجمه: مرتضی کتبی. تلخیص:علی زهره‎وند

ساخت وبلاگ

افکار عمومی ...

افکار عمومی تالیف: ژودیت لازار. ترجمه: مرتضی کتبی. تلخیص:علی زهره‎وند

مقدمه:

افکار عمومی واژه‌ایست که به غلط در پنجاه سال گذشته در ایران جا افتاده است. نام واقعی آن در فارسی "عقیده یا نظر عمومی" است. چون عقیده شناختی گذرا بین شک و یقین است که هیچ استدلال منطقی و همه پسندی در شکل‌گیری آن دخالت ندارد در حالی که فکر بر پایه تعقّل بوده و از عمق بیشتری برخوردار است.

یعنی در ترجمه این اصطلاح دو اشتباه رخ داده است:

اوّل اینکه opinion را فکر ترجمه کرده‌ایم، سپس آن را جمع بسته و افکار گفته‌ایم در حالی که شکل‌گیری آن در جامعه بر اساس یک نظر واحد انجام می گیرد، نه افکار مختلف. به هر حال ما نیز همان واژه افکار عمومی را به کار می‎بریم.

هنوز کسی تعریف پذیرفته شده‎ای از افکار عمومی ارایه نکرده است. اما می‌دانیم هر کس نظری دارد. ولی افکار عمومی حاصل جمع نظرها نیست همچنین با نظرسنجی فرق دارد؛ که نظرات افراد را درباره موضوعی معین در زمانی خاص می‎سنجد در حالی که افکار عمومی فرایندی اجتماعی است که در زمان شکل می‌گیرد.

افکار عمومی همچون فرایند پیچیده ارتباطی متضمن روابط میان فردی و مکانیسم‌های رسانه‌ای می‌باشد. یعنی هر شخص هم در شبکه میان‌فردی و هم شبکه نهادی در نقش مصرف کننده رسانه‌ها عضویت دارد. گرچه افکار عمومی از رسانه‌ها جدایی‌پذیر نیست اما نمی‌توان ادعا کرد. رسانه‌ها مستقیماًً در افکار عمومی تغییر ایجاد می‌کند بلکه با هم در کنش و واکنش به سر می‌برند.

ادامه دارد...

+ نوشته شده توسط محمًد معادیفر در ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ و ساعت 10:54 |

ویژگی های خوب یک فرد برای برقراری ارتباط موثر...
ما را در سایت ویژگی های خوب یک فرد برای برقراری ارتباط موثر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : maadifar بازدید : 8 تاريخ : چهارشنبه 19 ارديبهشت 1403 ساعت: 23:36